๑۩۞۩๑ Açık Öğretim & İlitam Dunyasi ๑۩۞۩๑ => Açık Ögretime Giriş => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 22 Aralık 2010, 15:46:54



Konu Başlığı: 2010-2011 Dönemi Yüzyüze Akademik Danışmanlık
Gönderen: Zehibe üzerinde 22 Aralık 2010, 15:46:54
Yüzyüze Akademik Danışmanlık

Akademik Danışmanlık Hizmetleri kapsamında, uzaktan eğitim gören öğrencilerimiz, bazı seçilmiş dersleri yüz yüze yapabilme olanağı elde etmektedirler. Uzaktan eğitim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri öğrencileri için öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslere yönelik yüzyüze Akademik Danışmanlık dersleri 3 Ocak 2011 tarihinde başlayacak olup 27 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek. Ülke genelinde tüm illerde ve 5 ilçedeki (Alanya, Bandırma, Biga, Bozüyük, Nazilli) 91 merkezde gerçekleştirilen Akademik Danışmanlık derslerine, kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecek öğrenciler için devam zorunluluğu da bulunmuyor.

Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya web sayfamızı takip ederek öğrenebilirler.

2010-2011 öğretim yılında Akademik Danışmanlık kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak dersler şunlar:


1. Sınıf Dersleri:
Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş

Eski Türk Edebiyatı’na Giriş, Osmanlı Türkçesi’ne Giriş (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün bu dersleri, bazı merkezlerimizdeki öğretim elemanı ve fiziki imkanların yetersizliği nedeniyle verilememektedir.)

2. Sınıf Dersleri:
Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi

3. Sınıf Dersleri:
Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce

4. Sınıf dersleri için akademik danışmanlık uygulanmamaktadır.


Derslere katılmak isteyen öğrenciler, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim görecekleri üniversitelerin tüm disiplin kurallarına uymak zorundadırlar. Danışmanlık derslerinin saat ve yerleri 2010 Aralık ayının son haftası üniversitemizin internet sayfasında, derslerin verileceği binalarda ve Açıköğretim Bürolarında ilan edilecektir.