ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > ๑۩۞۩๑ Açık Öğretim & İlitam Dunyasi ๑۩۞۩๑ > Aöf İlahiyat Programı > Arapça Dersi > Sınav Soruları > 2.Sınıf > AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008  (Okunma Sayısı 1857 defa)
22 Nisan 2010, 16:29:05
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.682



Site
« : 22 Nisan 2010, 16:29:05 »



AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 (BS 4251-A)


Bu Test 26 Sorudan oluşmaktadır.
 1 ) كَمْ جَرِيدَة يَوْمِيَّة تَصْدُرُ فِي بِلاَدِكُمْ cümlesinde جَرِيدَة sözcüğünün irabı aşağıdakilerden hangi şekilde yapılmalıdır?
       A) Temyizdir, mansuptur, nasp alameti fethadır.
       B) Mefuldur, mansuptur, nasp alameti fethadır.
       C) Mudafun ileyhtir, mecrurdur, cer alameti kesredir.
       D) Faildir, merfudur raf alameti ötredir.
       E) Sıfattır, mecrurdur, cer alamet kesredir.


 2 ) يَعْمَلُ فِي هَذَا المَصْنَعِ تِسْعُونَ عَامِلاً cümlesinde sayı تِسْعَةُ sayısı ile değiştirilmesi durumunda temyizi aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
       A) عَامِلُونَ
       B) عَامِلِينَ
       C) عَامِلٍ
       D) عَامِلٌ
       E) عَامِلاتٍ


 3 ) يَسْتَوْفُونَ fiili aşağıdakilerden hangi türe girer?
       A) Sahih-salim
       B) Mehmuz
       C) Lefif-mefruk
       D) Ecvef
       E) Misal


 4 ) اخْتَفَى اللِّصّ وَرَاء الشَّجَرَةِ cümlesinde وَرَاء sözcüğünün işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Temyizdir.
       B) Mefuldur.
       C) Faildir.
       D) Zarftır.
       E) Sıfattır.


 5 ) اسْتَمَعْتُ إلى المُحَاضَرَاتِ غَيْر مُحَاضَرَة cümlesinde مُحَاضَرَة müstesna olduğuna göre son harfi aşağıdakilerden hangi şekilde harekelenmelidir?
       A) محاضرةٍ
       B) محاضرةِ
       C) محاضرةُ
       D) محاضرةَ
       E) محاضرةً


 6 ) Aşağıdakilerden hangisi atıf harfidir?
       A) أَنَّ
       B) إِلاَّ
       C) ثُمَّ
       D) إِلَى
       E) مِنْ


 7 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nefiy edatı vardır?
       A) مَا رَأْيُكَ فِي الحَجَّاجِ
       B) مَا كَانَ أَحْمَدُ طَالِبًا
       C) لاَ تَشْرَبْ اللَّبَنَ حَارًّا
       D) خُذْ مَا تَحْتَاجُ إِلَيْهِ
       E) قُلْ خَيْرًا أَوْ لاَ تَقُلْ شَيْئًا


 8 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mübteda ve haberi kendine meful-bih olarak alır?
       A) وَهَبَ
       B) رَكِبَ
       C) جَلَسَ
       D) جَعَلَ
       E) غَفَرَ


 9 ) أَنْفَقَ الرَّجُل مَالَهُ إِنْفَاقَ المُسْرِفِينَ cümlesinde meful-mutlak aşağıdakilerden hangisidir?
       A) أَنْفَقَ
       B) الرَّجُل
       C) مَالَ
       D) المُسْرِفِينَ
       E) إِنْفَاقَ


 10 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi reca fiilidir?
       A) عَسَى
       B) بَدَأَ
       C) أَوْشَكَ
       D) أَصْبَحَ
       E) شَرَعَ


 11 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şartın cevabına fa'nın bitişmesi yanlıştır?
       A) مَتَى تَسْتَمِعْ إلى شَرْحِ المُعَلِّمِ تَفْهَم الدَّرْسَ
       B) مَهْمَا كَانَ الإِنْسَانُ حَكِيمًا قَدْ اعْتَبَرَ اَرَاءَ غَيْرَهُ
       C) مَتَى تَسْتَمِعْ إِلَى شَرْحِ المُعَلِّمِ سَوْفَ تَفْهَم الدَّرْسَ
       D) مَنْ يُضْلِلْ اللهُ لَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلاً
       E) مَنْ يَهْدِ اللهُ هو المُهْتَدِ


 12 ) لَوْ ...... التَّعَاوُنُ الدُّوَلِيُّ لَقَلَّتْ أَسْبَابُ الحَرْبِ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
       A) تَتَحَقَّقَ
       B) تَتَحَقَّقْ
       C) تُحِقِّقُ
       D) تَحَقَّقَ
       E) تُحِقِّقْ


 13 ) "Garajda on bir otomobil vardır." cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) في المستودع أَحَدَ عَشَرَ سَيَّارَةً
       B) في المستودع أحَدَ عَشْرَةَ شَيَّارَةً
       C) في المستودع إِحْدَى عَشْرَةَ سَيَّارَةً
       D) في المستودع احْدَى عَشْرَةَ سَيَّارَةٍ
       E) في المستودع احْدَى عَشْرَةً سَيَّارَةً


 14 ) Aşağıdaki isimlerden hangisi murabtır?
       A) مَنْ
       B) هِيَ
       C) هَذِهِ
       D) الَّتِي
       E) أَمَامَ


 15 ) Aşağıdaki sayılardan hangisi mebnidir?
       A) أَحَدَ عَشَرَ
       B) أَرْبَعُونَ
       C) مِائَةٌ
       D) أَلْفٌ
       E) ثَلاَثُمِائَةٍ


 16 ) Aşağıdaki isimlerden hangisi gayri munsarif değildir?
       A) عائشة
       B) اسْمَاعِيل
       C) قَوَانِينُ
       D) مُحَمَّد
       E) عُمَر


 17 ) كَانَ عُثْمَانُ بن عَفَّان ثَالِثَ الخُلَفَاءِ الرَّاشِدِينَ cümlesinde عَفَّان sözcüğünün irabı aşağıdakilerden hangi şekilde yapılmalıdır?
       A) Mudafun-ileyhtir, mecrurdur, cer alameti kesredir.
       B) Mudafun-ileyhtir, mecurdur, cer alameti fethadır.
       C) كَانَ 'nin ismidir, merfudur, raf alameti ötredir.
       D) كَانَ 'nin haberidir, mansuptur, nasp alameti fethadır.
       E) Mefuldur, mansuptur, nasp alameti fethadır.


 18 ) Aşağıdakilerden hangi isim mankus grubuna girer?
       A) مُصْطَفَى
       B) المُسْتَوَى
       C) الآتِي
       D) العُلَمَاءُ
       E) المَنْزِلُ


 19 ) لاَ غني نَفْسٍ فَقِيرٌ cümlesinde غني sözcüğünün doğru harekelenişi aşağıdakilerden hangisidir?
       A) غَنِيٌّ
       B) غَنِيٍّ
       C) غَنِيِّ
       D) غَنِيًّا
       E) غَنِيَّ


 20 ) انَّمَا الأَعْمَالُ بِالنِّيَاتِ cümlesindeki ما aşağıdakilerden hangisidir?
       A) ما الإسْتِفْهامِيَّة
       B) ما الكافَّة
       C) ما المَوْصُولة
       D) ما النافِية
       E) ما المصدريّة


 21 ) خَالِدٌ خَالِدٌ نَجَحَ cümlesinde ikinci خَالِدٌ sözcüğünün işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Faildir.
       B) Mübtedadır.
       C) Sıfattır.
       D) Failin manevi tekididir.
       E) Mübtedanın lafzi tekididir.


 22 ) مَا أَحْسَنَ أَنْ يَسْتَعْمِلَ الإِنْسَانُ عَقْلَهُ cümlesinde ما 'dan sonraki bölüm bütün olarak aşağıdakilerden hangi şekilde değerlendirilmelidir?
       A) Mübtedadır, mahallen merfudur.
       B) Haberdir, mahallen merfudur.
       C) Olumsuzluk ma edatı ile başlamış, bağımsız cümledir, irapta mahalli yoktur.
       D) Sıla cümlesidir, irapta mahalli yoktur.
       E) Nehiy ma'sı ile başlamış bağımsız cümledir, irapta mahalli yoktur.


 23 ) Aşağıdakilerden hangisi nida edatıdır?
       A) مَا
       B) لاَ
       C) يَا
       D) كَمَا
       E) لَمَّا


 24 ) ارْكَبْ الحَافِلَةَ، السَّيَّارَةَ cümlesinde السَّيَّارَةَ 'nin bedeli aşağıdakilerden hangi üslupta gelmiştir?
       A) بَدَلُ المطَابَقَة
       B) بَدَلُ البَعْض
       C) بَدَلُ الإِشْتِمَال
       D) بَدَلُ الغَلَط
       E) بَدَلُ الجملة


 25 ) حَاشَا 'dan sonra gelen müstesnanın irabı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Mansuptur.
       B) Merfudur.
       C) Mecrurdur.
       D) Meczumdur.
       E) Mansup da mecrur olabilir.


 26 ) بَاعَ الفَاكِهِيُّ كُلَّ الفَوَاكِهِ إِلاَّ السَّفَرْجَلَ cümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Manav bütün meyveleri özellikle de ayvaları sattı.
       B) Manavın sattığı meyvelerin hepsi ayvadır.
       C) Manav ayvadan başka bütün meyveleri sattı.
       D) Manavın satılan meyveleri özellikle ayvadır.
       E) Manavın bütün meyvelerinden yalnızca ayva satıldı.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.034


View Profile
Re: AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008
« Posted on: 16 Haziran 2019, 20:34:36 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 rüya tabiri,AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 mekke canlı, AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 kabe canlı yayın, AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 Üç boyutlu kuran oku AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 kuran ı kerim, AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 peygamber kıssaları,AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008 ilitam ders soruları, AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Bütünleme Soruları - 2008önlisans arapça,
Logged
22 Nisan 2010, 16:37:38
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.682



Site
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2010, 16:37:38 »

Cevap Anahtarı:

1-A 2-B 3-C 4-D 5-A 6-C 7-B 8-D 9-E 10-A 11-A 12-D 13-C 14-E 15-A 16-D 17-B 18-C 19-E 20-B 21-E 22-B 23-C 24-D 25-E 26-C

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &