ilim , ilitam , arapça klavye , ibadet , hadis , eğitim > Forum > ๑۩۞۩๑ Açık Öğretim & İlitam Dunyasi ๑۩۞۩๑ > Aöf İlahiyat Programı > Arapça Dersi > Sınav Soruları > 1.Sınıf  > AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010  (Okunma Sayısı 4151 defa)
17 Nisan 2010, 15:39:49
Reyyan
Görevli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32.281



Site
« : 17 Nisan 2010, 15:39:49 »



AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 (AS 2151-A)


Bu Test 26 Sorudan oluşmaktadır.
 1 ) Aşağıdakilerden hangisi tam ve anlamlı bir cümledir?
       A) قراءةُ الكتابِ نافعةٌ
       B) كتاب نافعٌ
       C) قراءةُ الكتابِ النافع
       D) الكتاب النافع
       E) كتابٌ نافعةٌ


 2 ) "Alıştırmalar" sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) تَمَارِينٌ
       B) تَمْرِينٌ
       C) تَعَلَّمُ
       D) بحثُ
       E) دُرُوسٌ


 3 ) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi dişil değildir?
       A) رسالة
       B) زرقاء
       C) عَلاَّمَة
       D) شمس
       E) أرض


 4 ) "Ağacın sarı yaprakları döküldü." cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ الشَّجَرَةِ صَفْرَاءُ
       B) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ الشَّجَرَةِ الصَّفْرَاءُ
       C) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ شَجَرَةٍ صَفْرَاءَ
       D) سَقَطَتْ اوْرَاقُ الشَّجَرَةِ الصَّفْرَاءِ
       E) سَقَطَتْ الأَوْرَاقُ الصَّفْرَاءُ


 5 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi isim cümlesidir?
       A) ذهبَ عليٌ إلى البيتِ
       B) الطلاَّبُ نجحوا في الامتحانِ
       C) اقرأ كتابكَ
       D) تُنشِئُ الدُولُ مدارسَ
       E) خصَّضتْ الدُولُ مبالغَ لِلتعليم


 6 ) تَحْمِلِينَ aşağıdaki şahıslardan hangisidir?
       A) Çoğul - dişil 3. şahıs
       B) İkil - dişil 3. şahıs
       C) Çoğul 1. şahıs
       D) Tekil - dişil 2. şahıs
       E) Tekil 1. şahıs


 7 ) الفَارَبِيُّ وَابْنُ سِينَا أَلَّفَا كُتُبًا cümlesinde fail aşağıdakilerden hangisidir?
       A) الفَارَبِيُّ
       B) ابن سِينَا
       C) الفارَبِيُّ وابنُ سِينَا
       D) أَلِفُ التَّثْنِيَةِ
       E) كُتُبًا


 8 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi meful-bih almaz?
       A) أَكَلَ
       B) مَاتَ
       C) وَصَلَ
       D) أَرَادَ
       E) قَرَأَ


 9 ) وَصَلَ الأَمْرُ إِلَى الطَّائِرَاتِ cümlesinde son sözcüğün işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Meful-bih gayri sarihtir.
       B) Mudafun ilehytir.
       C) Faildir.
       D) Meful-bih sarihtir.
       E) Haberdir.


 10 ) Aşağıdaki kelime topluluklarından hangisi ile fiil cümlesi kurulabilir?
       A) طَوِيلَةٌ - التِّلْمِيذِ - مِسْطَرَةُ
       B) فِي الْقَرْيَةِ - يَسْكُنُ - طَاهِرٌ
       C) غَنِيٌّ - الرَّجُلِ - ابْنُ
       D) وَاسِعَةٌ - الْبَيْتِ - حَدِيقَةُ
       E) مَفْتُوحَةٌ - الغُرْفَةِ - نَافِذَةُ


 11 ) لَوْنُ أَوْرَاقِ أَشْجَارِ حَدِيقَةِ الْمَدْرَسَةِ أَخْضَرُ cümlesindeki hangi sözcük mudafun ilehy durumundadır?
       A) لَوْنُ
       B) أَوْرَاقِ
       C) أَشْجَارِ
       D) حَدِيقَةِ
       E) الْمَدْرَسَةِ


 12 ) رَأَى الإِنْسَانُ أَنَّ الطَّيْرَ يَطِيرُ cümlesinde الطَّيْرَ يَطِيرُ ifadesinin irabı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Faildir, merfudur, raf alameti dammedir.
       B) Mefuldur, harf-i cer ile mecrurdur.
       C) Mefuldur, nasp alameti fethadır.
       D) Faildir, mahallen mansubdur.
       E) Mefuldur, mahallen mansubdur.


 13 ) Aşağıdakilerden hangisi isim tamlamasıdır?
       A) القَلَمُ الطَّوِيلُ
       B) كِتَابٌ كَبِيرٌ
       C) زَيْنُ العَابِدِينَ
       D) دَخَلْتُ فِي البَيْتِ
       E) الحَدِيقَةُ جَمِيلَةٌ


 14 ) أَحْمَرُ sıfatının çoğulu aşağıdakilerden hangisidir?
       A) أَحْمَرَانِ
       B) أَحْضَرَيْنِ
       C) أَحْضَرُونَ
       D) حُمْرٌ
       E) حَضْرَوَاتٌ


 15 ) حَسْنَاءُ sözcüğünün ikilinin raf hali aşağıdakilerden hangisidir?
       A) حَسْنَاءُ
       B) حَسْنَاءَيْنِ
       C) حَسْنَاوَيْنِ
       D) أَحْسَنُ
       E) حَسْنَاوَانِ


 16 ) Aşağıdaki isimlerin hangisi isim tamlaması yoluyla marife olmuştur?
       A) حَقيبةُ هؤلاءِ
       B) كتابَي طالبٍ
       C) الجملُ المُفِيدةُ
       D) هذه السبُّورَةُ
       E) المَعَارِفُ


 17 ) Aşağıdakilerden hangi sözcük cemi müzekker salimdir?
       A) عَالِمٌ
       B) عَلاَّمَةٌ
       C) عَالِمِينَ
       D) عَالِمَيْنِ
       E) عُلَمَاءُ


 18 ) التِّلْمِيذَاتُ sözcüğü aşağıdakilerden hangisinin çoğuludur?
       A) التِّلْمِيذُ
       B) التَّلامِيذُ
       C) التَّلاَمِيذَةُ
       D) الطَّالِبُ
       E) التِّلْمِيذَةُ


 19 ) ضحى العُلماءُ و الخُبَراءُ بأنفهسم في هذا السبيل و بذلُوا مَجْهوداتِهم cümlesinde mef'ulun-bih sarih aşağıdakilerden hangisidir?
       A) الخُبَراء
       B) العُلماء
       C) مَجْهودات
       D) أنفس
       E) سبيل


 20 ) Aşağıdakilerden hangisi kırık çoğul değildir?
       A) طَالِبُونَ
       B) طُلاَّبٌ
       C) طَلَبَةٌ
       D) أَنْفُسٌ
       E) أَعْمِدَةٌ


 21 ) قرأْتُ ...... النبيين cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
       A) قصصُ
       B) حكايةُ
       C) قصصِ
       D) قصصَ
       E) حكاياتَ


 22 ) كِتاب isminin uygun sıfatı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) المُفِيدُ
       B) الكَبيرَةُ
       C) المفْتوح
       D) مُهمَّة
       E) صَغِيرٌ


 23 ) رَحبتُ ب ...... للمَعْرضِ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
       A) الزائرون
       B) الزائرين
       C) زائرًا
       D) زائران
       E) زائرةٌ


 24 ) خَضَرَ الطَّلَبَةُ فِي الصَّفِّ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) Bir öğrenci sınıfa geldi.
       B) Bir kız öğrenci sınıfa geldi.
       C) Erkek öğrenciler sınıfa geldi.
       D) Kız öğrenciler sınıfa geldi.
       E) Öğrenci sınıfa geldi.


 25 ) هل فِعْلُ سَعى فعلٌ مَثالٌ؟ sorusunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
       A) لا، هو فعلٌ ناقصٌ
       B) لا، هو فعلٌ صحيححٌ
       C) لا، هو فعلٌ اجْوَفُ
       D) لا، هو فعلٌ مَهْمُوزٌ
       E) نعم، هو فعلٌ مَثالٌ


 26 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mehmuzdur?
       A) سَعَى
       B) دَعَا
       C) خَرَجَ
       D) قَرَأَ
       E) بَقِيَ





[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 123.050


View Profile
Re: AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010
« Posted on: 23 Mayıs 2015, 17:53:59 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 rüya tabiri,AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 mekke canlı, AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 kabe canlı yayın, AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 Üç boyutlu kuran oku AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 kuran ı kerim, AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 peygamber kıssaları,AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010 ilitam ders soruları, AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize Soruları – 2010önlisans arapça,
Logged
17 Nisan 2010, 15:43:46
Reyyan
Görevli
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32.281



Site
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2010, 15:43:46 »

Cevap Anahtarı:

1-A 2-A 3-C 4-B 5-B 6-D 7-D 8-B 9-A 10-B 11-E 12-E 13-C 14-D 15-E 16-A
17-C 18-E 19-C 20-A 21-D 22-E 23-B 24-C 25-A 26-D

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &